Artiklar

Ett sammanhållet land

Jag är för ett Sverige där alla medborgare bidrar till att bygga ett tryggt, modernt samhälle och har lika rättigheter och skyldigheter.

Jobb, företagande

Alla som är arbetsföra ska arbeta, det ska vara lätt att anställa och det ska vara enkelt att driva ett företag. Småföretagare ska få stöd och rådgivning för sin verksamhet.

Lika vård, utbildning

Bra vård på lika villkor, utifrån patientens behov är en självklarhet, oavsett i vilken regi vårdanrättningen drivs. Sverige ska ha ett skolsystem av världsklass som, något vi bara kan uppnå genom öronmärka ekonomiska resurser, oavsett i vilken regi skolan drivs. I tillägg behövs tydliga krav på skola, lärare och elever och skolan måste kunna möta elevers individuella förmåga.

Rättvis fred i mellanöstern

Sverige måste fortsätta vara ett föregångsland inom fredsarbete runt om i världen.

Konflikten i mellanöstern bör ta slut. Jag ska verka för att tillämpningen av FN resolutionerna ska genomföras, ockupationen upphöra och att man ska säkerställa rättigheterna för både muslimer, judar och kristna.

Filtrera rubrik     Visa # 
# Rubrik
1 Demokrati och frihet
2 Nordafrika inger hopp
 

Notiser

Liberalismens död?

Liberalismens död?

När liberaler hyllar ett av världens mest diktatoriska länder och stödjer en militär regim så ser det ut som en svart komedi.

 

När militären tog makten i Egypten med uppmuntran från liberaler - eller de som vi trodde var liberaler - fick kuppen välsignelser från diktatorer i närområdet.

 

Liberaler som har i årtal fått stöd både ekonomiskt och moraliskt från västvärlden allierade sig med dessa diktatorer och glömde sina principer.

I efterskenet av det som sker i Egypten bör vi se över det stöd som vi ger.

Blogg

En resa i tid och rum
Waberi
  • Friskoleutredningen
    Friskoleutredningen Alla väntar på besked från friskoleutredningen som leds av Lars Lejonborg. För min del så tycker jag att det bästa som utredningen kan komma med är förslag som inte...