Sveriges soft power

Sveriges soft power

 

Efter insatserna i Afghanistan, Kosovo, Libyen och Adenviken står Sverige inför nya utmaningar.

Den reform som Sveriges försvar har genomgått ger bättre förutsättningar för att hjälpa andra. Sverige som inte har den mörka, grymma koloniala historien kan använda sin mjuka makt för att skydda demokrati och mänskliga rättigheter.

Flertalet av GMU soldaterna som jag har träffat ser fram emot utlandstjänstgöring. De ser nyttan som de kan göra. Jag har välkomnat HMS Landskorona när hon kom hem efter en insats i Adenviken och hörde hur Kapten och besättningen berättade om hur de hjälpta att avvärja piratattacker och såg till att förnödenheter kom fram. Det gick inte att missa stoltheten i deras röster.

När jag träffar vänner från Libyen runtom i Europa nämns alltid Sveriges namn. Insatserna var värdefulla för att hindra Gaddafi att bomba ihjäl befolkningen.

 Även vårt närområde kräver Sveriges uppmärksamhet. Nu när USA är mer intresserad av Stilla havet och många europeiska länder skär ner sina försvarsutgifter har vi en möjlighet att etablera ett närmare samarbete med våra Nordiska grannar och de Baltiska länderna. Ett samarbete som ska vara tydligt för alla som är berörda.

Notiser

Liberalismens död?

Liberalismens död?

När liberaler hyllar ett av världens mest diktatoriska länder och stödjer en militär regim så ser det ut som en svart komedi.

 

När militären tog makten i Egypten med uppmuntran från liberaler - eller de som vi trodde var liberaler - fick kuppen välsignelser från diktatorer i närområdet.

 

Liberaler som har i årtal fått stöd både ekonomiskt och moraliskt från västvärlden allierade sig med dessa diktatorer och glömde sina principer.

I efterskenet av det som sker i Egypten bör vi se över det stöd som vi ger.

Välkommen

Hej!

Välkommen, och tack för att du besöker min officiella hemsida. Det är en ära att representera en av de mest mångkulturella städerna i detta fina land, nämligen Göteborg.
Den nya hemsidan kommer att fungera som en online-kontor, hålla väljarna uppdaterad om mitt arbete i Riksdagen. Den nya hemsidan har ett antal nya funktioner, inklusive e-nyheter (registrera dig), politiska pressklipp, undersökningar, och även länkar till min Twitter och Facebook-konton. Alla dessa resurser gör att vi kan hålla kontakten så jag kan tjäna er bättre. Jag hoppas att du tycker webbplatsen är informativ och ett bra sätt att hålla dig uppdaterad och informerad om hur jag arbetar tillsammans med mina moderata kollegor och alliansvänner för att utveckla Sverige.

Blogg

En resa i tid och rum
Waberi
  • Friskoleutredningen
    Friskoleutredningen Alla väntar på besked från friskoleutredningen som leds av Lars Lejonborg. För min del så tycker jag att det bästa som utredningen kan komma med är förslag som inte...